Задържаният тази вечер в София висш граничар е арестуван заради

...
Задържаният тази вечер в София висш граничар е арестуван заради
Коментари Харесай

Демерджиев за задържания висш граничар: Поводът е обществена поръчка

Задържаният довечера в София върховен граничар е задържан поради социална поръчка , обвързвана с защитата на границата. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев по Българска национална телевизия.

" Потърсихме и получихме подпомагане от страна на прокуратурата за случая. Служителят е на висока позиция. Заместник-директор, отговарящ за собствеността и снабдяването на чиновниците с всичко належащо, както и за поддържане на базите. Това е чиновник на Главна дирекция " Гранична полиция ". Поводът е социална поръчка , обвързвана с защитата на границата ", сподели Демерджиев.
 Демерджиев чака следствието за убийството на граничаря да завърши бързо
Демерджиев чака следствието за убийството на граничаря да завърши бързо

Той всекидневно получава информация от турския си сътрудник за хода на следствието

По думите му няма връзка с случая, при който почина граничен служител на реда. Проблемите в " Гранична полиция " са натрупвани през последните 10 години, добави Иван Демерджиев.

Според вътрешния министър вместо да се увеличи щатът на " Гранична полиция " той е понижен с 1300 бройки за тези 10 години, което е ставало поетапно.

" Служители са командировани на границата при извънредно тежки условия, не познават добре регионите, в които са командировани. Предлагаме щатни бройки 1260, като задачата е да отпадне напълно изключителният труд и командироването на чиновници и " Гранична полиция " да поеме напълно отговорността за отбрана на границата ", добави Иван Демерджиев.
 Демерджиев: Границата не е добре обезпечена, оградата се къса всеки ден
Демерджиев: Границата не е добре обезпечена, оградата се къса всеки ден

Ако родителите на убития служител на реда желали оставката, той щял да я даде

Той разясни, че във всеки един автомобил има бронежилетка и принадлежности за нощно виждане, като част от тези принадлежности са остарели. Стартирана е процедура за закупуване на нови, съобщи Иван Демерджиев.

" Получихме помощ от Европейската комисия за в допълнение техническо застраховане на камери, датчици, в допълнение гориво. Ще бъдат подготвени първите функционални дрехи на тези чиновници ", сподели вътрешният министър.
 И Българска социалистическа партия желае оставката на Демерджиев
И Българска социалистическа партия желае оставката на Демерджиев

При два съществени случая, приключили със гибел

По думите му няма смислени причини за неговата оставка, поискана от ГЕРБ-СДС. " Аз не мога да поема отговорност за проблемите, залегнали и оставени в системата повече от 10, по тази причина, че не съм съумял да ги реша за 2 месеца ", разяснява Иван Демерджиев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР