Задържаните в София цигари за над 922 000 лв., укрити

...
Задържаните в София цигари за над 922 000 лв., укрити
Коментари Харесай

Цигарите, укрити в дървени плоскости, част от контрабанден канал от Русия

Задържаните в София цигари за над 922 000 лева, укрити в дървен материал, както и тези, хванати на бургаското пристанище на 9 август и укрити по еднакъв метод, са част от контрабанден канал от Русия, заяви окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Той показа, че откритите в София цигари са минали през бургаското пристанище като две обособени колета през юни и юли, също от Русия. Общата стойност на контрабандната стока, хваната в столицата и в Бургас е към 1,8 млн.лв., а адресат - едно и също софийско комерсиално сдружение, сподели още Георги Чинев.

Магистратът посочи, че под надзора и управлението на Бургаската окръжна прокуратура е осъществено претършуване на пет пространства в регион " Кремиковци " в София, при което са открити 122 999 кутии контрабандни цигари с марка " Режина ". Действията по делегация са осъществени от чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи и Главна дирекция " Гранична полиция ".

Откритите цигари са били укрити в дървен материал, тъкмо като тези, открити в резервоар на транспортен съд, дошъл на бургаското пристанище на 1 август.

Както " 24 часа " тогава заяви, 111 312 броя кутии с беларуски бандерол, марка " NZ ", били ловко прикрити в дървени плоскости. Те имали кухини, в които като в шкафчета били скрити цигарите.

Нелегалната стока е открита по време на митническа инспекция на резервоар, който е бил на транспортен съд под либерийски байрак, приближаващ от Русия. Случаят бе оповестен на взаимен брифинг на прокуратурата и митницата.

" Бургаската окръжна прокуратура ще продължи практиката по каузи с висока социална заплаха и огромен медиен интерес да работят екипи от прокурори ", разяснява Административния началник на Окръжна прокуратура Бургас Георги Чинев. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР