Задържани са двама мъже, отглеждали над 250 растения коноп и

...
Задържани са двама мъже, отглеждали над 250 растения коноп и
Коментари Харесай

Откриха 38 кг марихуана и 250 растения коноп, има задържани

Задържани са двама мъже, отглеждали над 250 растения коноп и държали 38 кг марихуана в Златаришко, заяви на брифинг през днешния ден шефът на Областната дирекция на полицията във Велико Търново старши комисар Димитър Машов.

Мъжете, на 50 и на 52 години, известни на полицията, са арестувани в хода на профилирана полицейска интервенция за противопоставяне разпространяването на наркотични субстанции на 14 септември вечерта в парцел в златаришкото село Родина, до момента в който са поливали 256 насаждения от рода на конопа, с височина близо три метра. При последвало претършуване в пространства, намиращи се наоколо, са открити и конфискувани 5 чувала с изсушена листна маса, реагираща на марихуана, с тегло към 38,5 кг. По случая е стартирано досъдебно произвеждане за развъждане и държане на наркотични субстанции, написа Българска телеграфна агенция.

В петък двамата мъже са привлечени в качеството на обвинени и с разпореждане на прокуратурата са арестувани за период до 72 часа, уточни районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов. В понеделник прокуратурата ще изиска непрекъсната мярка „ задържане под стража “. Насажденията са били засети в икономически двор върху повърхност от 250 квадратни метра и евентуално двамата арестувани са се занимавали с тази активност още от предходната година, прецизираха проверяващите.

Работата по следствието продължава под наблюдението на прокуратурата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР