Задържани са 38 души в 6 държави, обявиха властите в

...
Задържани са 38 души в 6 държави, обявиха властите в
Коментари Харесай

Перничани в банда за трафик на 4,3 тона кокаин

Задържани са 38 души в 6 страни, оповестиха управляващите в Италия
Наркотикът за 240 млн. евро идвал в Европа от колумбийския “Клан на залива”

Проследени са 19 доставки

Двама перничани са арестувани у нас при интернационална интервенция, по време на която в Италия бяха иззети 4,3 тона кокаин на стойност 240 000 000 евро. Освен дрогата, полицията на Ботуша е иззела и 1 850 000 евро в брой.

Разследването е траяло повече от година, в него са взели участие представители на колумбийското правораздаване, както и на Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати. По време на интервенцията са издадени заповеди за арест на 38 души в 6 страни - Италия, Словения, Хърватия, България, Холандия и Колумбия. Нашенците - 54-годишният Б. К. и С. Г. на 50 година, са били част от незаконна мрежа за трафик на кокаин на колумбийския наркокартел “Clan del golfо” ( “Клан на залива”). Единият българин е бил задържан във вторник от сътрудници на ГДБОП на летище София при опит да напусне страната. Другият е арестуван покрай дома му. Двамата са престъпно проявени. При претърсвания на 3 адреса в Перник са открити и конфискувани доказателства по следствието.

Италианската полиция съобщи, че това е една от най-големите по рода си колета с опиати, залавяни в Европа.

Колумбийските управляващи показаха, че през ноември м. година са се фокусирали върху разбиването на групировката “Clan del golfо”, чиято мрежа се разгръща в 28 страни из целия свят, откакто месец по-рано са заловили водача є Дарио Антонио Усуга, прочут с прякора Отониел.

В същото време италиански проверяващи от североизточния град Триест са разкрили мрежа сред производители на кокаин в Южна Америка и европейски купувачи, които са отговаряли за проведени незаконни групи в Италия, в това число и в Калабрия, където е работи мафията “Ндрангета”. От май предходната година те са наблюдавали 19 следващи доставки на опиати, което им е разрешило да разкрият значим медиатор в световния наркотрафик и забележителен брой участници в незаконната организация. Засега не е ясно каква е била ролята на перничаните в интернационалния наркотрафик и дали има още забъркани българи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР