Задържани на унгарската граница са липсващите 400 хил. теста за

...
Задържани на унгарската граница са липсващите 400 хил. теста за
Коментари Харесай

Тестовете за децата задържани в Унгария, Кацаров предлага антигенни за възрастни за големите ученици

Задържани на унгарската граница са изчезналите 400 хиляди теста за огромните възпитаници. Това заяви служебният министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров.

„ По отношение на децата 8-12 клас, съгласно мен, министърът на образованието си взема решение, само че могат и с проби за възрастни. Това можем да го създадем незабавно. Аз приказвах с министър Денков, имаме доста положителни връзки. За възрастни имаме доста огромно количество проби. Можем да доставим неотложно колкото желаят за 2 месеца напред “, разгласи здравният министър.

Кацаров срещна рецензии от страна на публицистите, че Министерство на здравеопазването и МОН от дни си трансферират отговорността за какво огромните възпитаници и през днешния ден не са в клас – макар обещанията още отпреди изборите.

Днес персонално приказвах с шефовете на компаниите, които обезпечават тестванията. Осигуряване на проби не влиза изначално във функционалностите на Министерство на здравеопазването. Ние направихме компромис, защото до момента МОН не са и да не се постанова да купуват те. Тестовете се намират на разнообразни митници в Европа. Вчера сключих контракти за още 2,7 млн. теста, които са със период на доставка до 9 декември. По наша оценка тези проби биха били задоволителни най-малко доникъде на януари “, оправда се Кацаров.

Той не изключи изцяло и опцията децата просто да се върнат в клас с отпадането на условията да се вършат проби. „ Поставянето на условие за тестване икономисва безпорядък “, акцентира обаче той.

„ Ковид е огромен проблем, само че отвън Ковид има и други неща “, съобщи той на откриването на ремонтирано следродилно поделение в Майчин дом. Министърът се впусна в мемоари за раждането на личната му щерка.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР