Задържане под стража“ определи съдът за 33-годишният А.М. по искане

...
Задържане под стража“ определи съдът за 33-годишният А.М. по искане
Коментари Харесай

Пуснаха под гаранция двама от задържаните във Варна за фишинг и пране на пари

„ Задържане под стража “ дефинира съдът за 33-годишният А.М. по искане на Окръжна прокуратура – Варна. Мъжът е обвинен за пране на пари, добити посредством банкова машинация – закононарушение по член 253, алинея 1 по отношение на член 26, алинея 1 по отношение на член 20, алинея 1 от Наказателен кодекс. Заедно с него към наказателна отговорност за същото действие са привлечени Н.П. на 20 година и Б.С. на 24 година, като последните са освободени против „ парична гаранция “ в размер на 5000 лв., оповестиха за Moreto.net от Апелативна прокуратура Варна.

С разпореждане на наблюдаващ прокурор А.М. и Н.П. бяха арестувани за период до 72 часа с оглед довеждането им пред съда за установяване мярка за неотклонение по отношение на тях.

Тримата са арестувани в хода на следствие, което открило, че тримата боравели с пари, добити след машинация посредством фишинг известия, предоставящи далечен достъп до банковите сметки и мобилното банкиране на пострадалите. Всички жертви били литовски жители, чиито средства били източвани , пренасочвани към електронни портфейли, регистрирани на името на тримата арестувани, както и на други жители, и по-късно употребявани за разнообразни финансови интервенции.

Работата по случая продължава под управлението и надзора на Окръжната прокуратура във Варна. Определенията на съда подлежат на въззивна инспекция.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР