Задържан е 45-годишен мъж за участие в телефонна измама. Това

...
Задържан е 45-годишен мъж за участие в телефонна измама. Това
Коментари Харесай

Задържан е 45-годишен мъж за участие в телефонна измама в Плевен

Задържан е 45-годишен мъж за присъединяване в телефонна машинация. Това оповестиха от ОДМВР - Плевен.

В полицията в Левски е постъпил сигнал за осъществена телефонна машинация в село Аспарухово на 7 февруари 2019 година в 19.20 часа. За времето от 18.00 часа до 19.10 часа същия ден 85-годишна жена е получила позвъняване на стационарен телефон от жена, която се е показала за щерка ѝ и поискала пари за интервенция. Обяснението било, че е гръмнал бойлер и е потърпевша. После мъжки глас е декларирал, че е лекар и парите трябват незабавно, за което ще пристигна човек да ги вземе. Потърпевшата събира сумата от към 800 лв. и ги поставила ги в транспарантен плик.

Предала ги на чужд на улицата пред дома си. Уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Левски. Образувано досъдебно произвеждане.

От извършените оперативни дейности чиновници на сестор "ПКП " при ОДМВР - Плевен и районно управление (на МВР) - Левски са открили причинителят на измамата – 45-годишен от село Градище.

Той е притеглен като обвинен, прави цялостни признания и е арестуван за 72 часа с разпореждане на прокурор от Районна прокуратура - Левски. Сумата от 800 лева, която е взета при измамата, е възобновена от причинителя и е на предпазване в полицията. Работата продължава от проверяващ служител на реда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР