Задържаха студент в Пловдив заради разпространяване на невярна информация за

...
Задържаха студент в Пловдив заради разпространяване на невярна информация за
Коментари Харесай

Арест за студент, разпространявал фалшиви новини за болни

Задържаха студент в Пловдив поради разпространение на погрешна информация за заболели от Covid-19. Младежът е от Медицинския университет в Пловдив и е арестуван за 24 часа за разпространение на погрешна информация за укриване на заболели от ковид в образователното заведение. Това удостовери за Българска национална телевизия началникът на Областната дирекция на полицията в Пловдив старши комисар Йордан Рогачев.

Задържаният мъж е на 22 години, роден е в Бангладеш и е жител на Англия. В обществената мрежа на Медицинския университет той е разгласил погрешна информация, че е участвал на съвещание на управлението на образователното заведние, на което е станало ясно, че има над 200 инфектирани, някои от тях студенти в тежко положение, само че е взето решение това да се крие.

От Медицинския университет изрично отхвърлиха да има данни за инфектирани с ковид. Полицията е претърсила дома на студента, като в арестувания е открито малко количество марихуана. За случая са известени Районната и Окръжната прокуратури в Пловдив. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР