Задържаха измамник и „муле“, свързани с телефонни измами в Гърция.

...
Задържаха измамник и „муле“, свързани с телефонни измами в Гърция.
Коментари Харесай

Задържаха измамник и „муле“, свързани с телефонни измами у нас и в Гърция


Задържаха лъжец и „ муле “, свързани с телефонни измами в Гърция. Куриерът е взел участие и в телефонни измами, осъществени в България, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

На територията на Великотърновска област в рейс, пътуващ от София за Русе, е арестуван 35-годишният пощальон. Той е от русенското с. Ново село, престъпно проявен и осъждан.

Снимка: Министерство на вътрешните работи


В него са открити мобилни телефони, СИМ карти и към 9000 евро - инкриминирана сума от две телефонни измами в Солун, Гърция, осъществени на 21 и 23 май.

Установена е съпричастността на мъжа и към още две телефонни измами в България. Едната е осъществена на 19 април в Горна Оряховица, по отношение на която е арестуван към сегашния миг. Другата е от 2 май в Русе.

Успоредно с това дейности са извършени и на територията на Ветово, където е арестуван 28-годишен мъж с две криминалистически регистрации, за който има данни, че е фактическият причинител на измамите в Гърция.

Снимка: Министерство на вътрешните работи


При претършуване на населявания от него адрес са открити мобилни телефони, СИМ карти и други движимости, свързани с незаконната му активност.

В рамките на две седмици това е втората огромна интервенция по линия на противодействието на този тип закононарушения. При аналогични дейности предходната седмица на територията на Чехия и България, както и на вход на границата ни с Гърция, бяха арестувани общо седем мъже, съпричастни към телефонни измами, осъществени у нас и в прилежаща Гърция.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР