Задължително трябва да има актуализация на бюджета на страната, заяви

...
Задължително трябва да има актуализация на бюджета на страната, заяви
Коментари Харесай

Георги Кадиев призова за задължителна актуализация на държавния бюджет

" Задължително би трябвало да има актуализация на бюджета на страната ", съобщи пред БНР финансистът Георги Кадиев, заместник-министър на финансите в държавното управление на тройната коалиция и някогашен народен представител от Българска социалистическа партия. Той даде образец с добавката от 50 лв. към месечните пенсии на пенсионерите, която е планувана единствено до края на март и в случай че държавното управление желае да продължи да ги дава, би трябвало да актуализира бюджета.

" Народните представители към този момент са внесли куп законопроекти, които плануват доста разноски. Надявам се да не бъдат признати по метода, по който са препоръчани, тъй като ще е безразсъдно при неналичието на спомагателни доходи ", уточни Кадиев.

" По-скоро отиваме към служебно държавно управление, което няма право да прави актуализация, тъй като няма работещ парламент. Това измества всичко във втората половина на годината, когато може и да сме закъснели ".

Георги Кадиев беше безапелационен, че най-важното в този момент е да се промени методът, по който се ръководи страната, а за задачата би трябвало да се в профил ГЕРБ.

Финансистът акцентира, че държавно управление с мандата на " ИТН " може да бъде образувано единствено с поддръжката на " Демократична България ", " Изправи се! Мутри вън! " и Българска социалистическа партия: " Изключвам коалиция с Движение за права и свободи, тъй като за мен те са част от статуквото на ГЕРБ ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР