Задължителният здравен сертификат във Франция преминава на нов етап: освен

...
Задължителният здравен сертификат във Франция преминава на нов етап: освен
Коментари Харесай

Служители във Франция са задължени да имат здравни сертификати

Задължителният здравен документ във Франция минава на нов стадий: с изключение на за клиентите, от през днешния ден той става наложителен и за някои чиновници, които контактуват с гости, съобщи Франс прес в понеделник. Новата наредба се отнася за заведенията за хранене, кината, музеите и влаковете по националните направления, където до момента условието беше единствено за потребителите.

До 15 ноември работодателите ще би трябвало да ревизират валидността на здравните паспорти на своя личен състав. Задължението се отнася и за доброволците в институции, компании за разнообразни услуги или места и събития, разказани в лист на министерството на труда. Това важи за питейни заведения, театри, рейсове и вътрешни въздушни линии, атракционни паркове, зоопаркове, панаири и някои търговски центрове.

Говорителят на държавното управление Габриел Атал през вчерашния ден даде обещание една седмица " еластичност, педагогика, сработване на механизма и приемливост ". След това несъмнено ще има наказания, предизвести той.

Ръководител на заведение, който очевидно не желае да управлява здравните паспорти и да ползва това обвързване в началото ще получи устно предизвестие, по-късно документално, а евентуално рискува административно затваряне, изясни държавният представител.

От 30 септември малолетните чиновници, в това число стажантите, също ще би трябвало да съблюдават регламента.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР