Задължителната ваксинация е дискусионен въпрос, при нас се дава свобода

...
Задължителната ваксинация е дискусионен въпрос, при нас се дава свобода
Коментари Харесай

Борислав Цеков: Задължителната ваксинация е дискусионен въпрос

„ Задължителната имунизация е спорен въпрос, при нас се дава независимост на самостоятелния избор. Не е добре да се вкарва у нас наложителна имунизация. Светът върви в фрапантна посока “, това съобщи пред NOVA NEWS доктор Борислав Цеков, специалист по конституционно право.

Според юриста е нужна въздържаност при вземането на такива фрапантни решения, тъй като съществува заплаха извънредността да се възстановява.

Относно договарянията, които се водят сега за сформиране на държавно управление и обсъжданите тематики, Цеков съобщи, че отстраняването на основния прокурор сега наподобява невероятно, тъй като няма болшинство, с цел да промени състава на Висш съдебен съвет, нито за проверка на Конституцията има такова в Народното събрание. А концепцията длъжността на основния прокурор да се отстрани дефинира като екзотика. Той акцентира, че няма и публично доверие в Народното събрание, за което приказва ниската изборна интензивност.

За него да се придават следствени функционалности на КПКОМПИ е много рисковано и добави, че в света сходни органи имат съпътстващо значение.

„ Внасяне на парламентарен план в новия парламент е безпредметна активност, няма по какъв начин с такава ниска поддръжка да бъде признат “, безапелационен е Цеков.

По проблема с Кирил Петков Борислав Цеков съобщи, че несъмнено е имало нарушаване на Конституцията при подаване на декларация с погрешно наличие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР