Задълбоченото изучаване спецификите на мигрената през последните години доказа, че

...
Задълбоченото изучаване спецификите на мигрената през последните години доказа, че
Коментари Харесай

Може ли сексът да излекува мигрената?


Задълбоченото проучване спецификите на мигрената през последните години потвърди, че ниските равнища на ендорфини в мозъка може да отключат мигренозен припадък. Тази информация предизвика интереса на учените към следене връзката сред секса и лекуването на мигрената .

Фактът, че при оргазъм се регистрира пик на секрецията на ендорфини в мозъка, може да се употребява като средство за по-бързо преодоляване на мигренозните пристъпи посредством секс. Проучванията сочат, че това е изцяло допустимо.

За положително или неприятно отводът от секс заради главоболие към този момент ще загуби извинителната си тежест. Просто тъй като сексът към този момент ще може да се предлага като деен способ за преодоляване на мигренозното главоболие.

През 2013 година екип учени организира изследване измежду 800 души с мигрена за следене резултата на секса като лековит метод. Първоначално се открива, че единствено 100 индивида са опитвали да преборят главоболието с любовни милувки и са открили доста положителен резултат. Останалите участници в изследването не били тествали лечебната мощ на секса. Още при идващия си мигренозен припадък обаче те тествали този повсеместен лековит подходи и при по-голямата част от тях силата и продължителността на пристъпа била доста по-слаба от нормално. При към 60% от участниците даже е открито, че сексът оказва помощ за цялостно преодоляване на мигрената .

По-мощният резултат на секса спрямо медикаментите против мигрена се изяснява със стимулиращия резултат на оргазма върху секрещията на серотонин, допамини и ендорфини в мозъка.

Те принадлежат към групата на така наречен хормони на щастието. Носят чувство за еуфория и благополучие, а в тази ситуация с мигрената имат и изявено болкоуспокояващо деяние.

Свързани публикации.. Оргазъм на ерогенните зони – постижимият идеал 0 Множествен оргазъм – от фантазия до действителност с 5 стъпки 0 Ползите от утринния секс 1

Факт е, че хормоните работят доста по-бързо и мощно от кое да е лекарство. А резултатът им по отношение на мигренозното главоболие е незабавен. Те по едно и също време ускоряват възприятието за еуфория и непосредственост по време на секс и потискат чувството за болежка в главата. При най-голяма част от участниците в изследването облекчение е открито още по време на секс, а при множеството от тях след оргазъм главоболието на процедура изчезва .

Така се оказва, че вместо да се губи време за банкет на медикаменти против мигрена и да се чака настъпването на резултата им, всички старания по време на мигренозен припадък може да се насочат към реализиране на първокласен оргазъм . Той предлага натурален метод за повишение равнищата на хормоните на щастието и мигновено прекратяване на мигренозния припадък , отключван, когато равнищата им са ниски.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР