Задълбочава се кризата с  противогрипните ваксини. Новата партида е пристигнала

...
Задълбочава се кризата с  противогрипните ваксини. Новата партида е пристигнала
Коментари Харесай

Задълбочава се кризата с противогрипните ваксини

Задълбочава се рецесията с  противо грип ните ваксини. Новата партида е пристигнала в аптеките във вторник  и безусловно за часове е изцяло изчерпана. По-малко ваксини от декларираното са получили и част от персоналните лекари. 

Задълбочава се рецесията с  противо грип ните ваксини. Новата партида е пристигнала в аптеките във вторник  и безусловно за часове е изцяло изчерпана. По-малко ваксини от декларираното са получили и част от персоналните лекари. 

„ Бях поръчал 150 броя, изпратиха ми 100.Дано и по-късно в допълнение да получим, който е изчерпал количествата си ”, съобщи доктор Емил Миленков.

Други обаче все ще чакат имунизациите. В листата на доктор Миндов към този момент има 100 пациенти, искащи да се имунизират. Ръстът е двоен по отношение на предходната зима. С приоритет ще са по-възрастните.

„ Над 65 години с хронични болести - към този момент няма да се дават на всеобщия консуматор. Ще карам по лист, по реда на записване. Ако някой се откаже има още, които чакат запаса. Търсят по аптеките, само че и там не намират ”,  твърди доктор Георги Миндов.

Ваксини на свободния пазар към този момент няма, потвърдиха и от Асоциацията на притежателите на аптеки. Само за часове всички получени във вторник  количества са изкупени. Причината била в доста по-малкия брой доставки от обещаните 70 000 бройки. А нова доставка нямало да има, настояват фармацевтите.

„ Даже някои аптеки имаха ваксини, що се касае за личния състав и дори не са и продавали. Като дойдат 15 ваксини в аптеката - личният състав е 20 индивида и всеки си вземе да се ваксинира…. и за клиентите просто няма ”, твърди Николай Костов.

Междувременно не престават и разногласието нужна ли е новата заповед за наложително носене на маски навън - най-много при децата.

„ Мисля, че е прекомерно. Честно казано навън особено за децата считам, че е ненужно. Те не са в рисковата група ”, показва Галя.

Според вицепремиера Томислав Дончев идното стягане на ограниченията е стъпка в вярната посока, само че при избрани условия.

„ На разходка в планината самичък, със или без куче, не виждам никаква причина да се носи маска ”, показва Томислав Дончев.

„ Маските, апелът ми е всички да ги употребяват, тъй като маската най-много пази близките при положение, че човек е безсимптомен притежател на вируса ”, уточни д-р  Хасърджиев. „ Тежки месеци предстоят, належащо е всеки от нас да поеме своята отговорност ”, безапелационен е той.

А екипите на столичната и общинска полиция към този момент са мобилизирани, с цел да наблюдават съблюдава ли се новата мярка.

„ Разпоредила съм да се разшири контролът освен върху комерсиалните обекти денем, само че и върху обектите вечер, тогава, когато сякаш контролът е по-слаб ”, съобщи кметът Йорданка Фандъкова.

От на следващия ден, с цел да няма скупчване на пасажери на метростанциите, ще се понижи интервалът сред влаковете в пиковите часове и по най-натоварените линии.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР