Зад отпадането на машинния вот на първия тур на местните

...
Зад отпадането на машинния вот на първия тур на местните
Коментари Харесай

Антон Кутев очаква нови политически движения през 2024 г.

Зад отпадането на машинния избор на първия тур на локалните избори стои целенасочена офанзива " от някои хора ", само че за Антон Кутев, представител на последните служебни държавни управления на Румен Радев, " не е ясно за какво са го създали ".

" Аз мисля, че на тези избори никой не получи кой знае каква изгода от това да се гласоподава единствено на хартия ", съобщи Кутев. В студиото на Нова телевизия Кутев съобщи, че не е чел отчета на ДАНС и не може да го разяснява, по тази причина пък разяснява несъстоятелното държание на зам.-министъра, който е снимал там където не му е работата.

Според Кутев никоя политическа партия не е спечелила от анулацията на машинния избор, само че акцентира, че не би трябвало технологията и софтуерните процеси да се употребяват като заслон да се прикрива бездействието в други области. В Кодгейт е лъснала несъстоятелността на страната, а дали ще гласуваме с машини или хартиени бюлетини за мен е неполитически въпрос. Това страната би трябвало да го взема решение в придвижване.

Той не чака разпад на ръководещото болшинство, каквито планове през вчерашния ден съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Борисов е прекомерно подвластен, с цел да скапва просто по този начин сглобките, той, в случай че можеше да ги скапе, нямаше да ги направи. Няма силата да го направи ", съобщи Кутев. Според него ново държавно управление е било допустимо в границите на сегашния парламент, само че при сюжета, в който ГЕРБ печели локалните избори в София.

По думите му Ваня Григорова има късмет да завоюва балотажа в София. Кутев я дефинира като несъмнено нов водач в лявото, само че тя не е сама. Даде образец и с кмета на Перник Станислав Владимиров, както и с левия претендент в Дупница. Обединението на лявото обаче ще се случи постепенно и това няма да стане в този момент, а новото ще пристигна през 2024 година Антон Кутев не изключва и политически план на Румен Радев, само че " едвам откакто излезе от президентството ", защото е като боен е институционален човек и мисли с отговорност ".

" Новото нещо ще пристигна през 2024 година, тъй като политическите партии, изключително по-старите - ГЕРБ, Българска социалистическа партия и така нататък, те сега не дават отговор на политическия ландшафт, теренът е друг и това се вижда на място ", счита Кутев, като прогнозата му е, че просто ще зародят доста нови планове. " Тези кметски изори са значими, тъй като ще подадат новите водачи ", разяснява Кутев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР