Зад граница българите гласуваха в общо 767 избирателни секции. Както

...
Зад граница българите гласуваха в общо 767 избирателни секции. Както
Коментари Харесай

Гласуващите в Чорлу: Май избираме президент

Зад граница българите гласоподаваха в общо 767 изборни секции. Както постоянно водач по численост тук-там за избор е Турция. Оказа се обаче, че част от гласоподавателите не бяха сигурни защо и кого гласоподават. Според неофициални данни до урните в турската страна са отишли 70 000 души или с 20 000 повече на предходните избори.
Прочетете още
Към 7 часа сутринта в Чорлу има единствено две комисии, чиито протоколи не са утвърдени. Сънародниците ни в Турция можеха да гласоподават през вчерашния ден в общо 162 секции.

В самия град Чорлу можеше да се гласоподава на девет места. Във всички секции имаше разполагаем както машина, по този начин и хартиени бюлетини.

В Чорлу, ентусиазмът за гласоподаване беше огромен още от рано сутринта. А искащите се редяха на опашки до обяд. Някои обаче чакаха реда си, без да знаят защо тъкмо влизат в секциите.

„ Откъде да знам защо гласоподавам. За министър ли, за ръководител ли. Май избираме президент ”, сподели един от гласоподавателите в града пред Нова телевизия.  

 Други споделяха избора си без терзания. Имаха и условия към новите ръководещи.

„ Бъдещият парламент би трябвало да направи единствено хубави неща ”, сподели една от гласуващите.

В най-голямата секция в Чорлу хартиената бюлетина остави машините на втори проект. А равносметката в една от секциите в последните минути на изборния ден демонстрира, че от едвам 30 % от над 700-те дали своят вот са избрали машините.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР