Зад антибългарската истерия в РС Македония – протестите и предложението

...
Зад антибългарската истерия в РС Македония – протестите и предложението
Коментари Харесай

Бучковски: Русия стои зад антибългарските протести в Скопие, България и РСМ ще вървят само напред

Зад антибългарската нервност в районен съд Македония – митингите и предлагането за референдум за отменяне на Договора за другарство с България – стои Русия, която отдавна работи за дестабилизация на района.

Няма връщане обратно в българо-македонските връзки, с ваша помощ ще осъществяваме Френското предложение и ще станем член на Европейския съюз.

Това сподели особено за БГНЕС някогашният македонски министър председател Владо Бучковски.

С него разясняваме антиевропейските и антибългарски митинги, които се провеждат в Скопие, и кой стои зад тях и няма интерес от положителните българо-македонски връзки.

Владо Бучковски акцентира, че Москва няма интерес от непоклатимост в Западните Балкани. Той напомни, че България е изгонила при започване на лятото 70 съветски дипломати и дипломатически личен състав от посолството на РФ в София, РСМ също е изгонила няколко дипломата.

„ Не е загадка, че Русия отдавна работи за дестабилизирането на страните от Западните Балкани “ , акцентира някогашният македонски министър председател.

Той е уверен, че в РСМ са се хванали за това, което може да провокира най-вече страсти, а това са българо-македонските връзки.

„ Зад митингите и зад желанието за осъществяване на референдум има съветско въздействие. Рано или късно това ще стане доста по-ясно “ , акцентира Владо Бучковски, добавяйки, че „ освен партията Левица е част от този сюжет “.

Той изрази удовлетворение, че България и РСМ са запазили положителните си връзки.

„ Приятно съм сюрпризиран, че и на публично равнище по времето, когато министър-председатели бяха и Кирил Петков, и Бойко Борисов, както и няколкото служебни държавни управления задържахме положителните връзки “, сподели Бучковски, уточнявайки, че това е било доста потребно изключително след експанзията на Русия против Украйна.

На въпрос дали влизаме в нов стадий на двустранните връзки след приемането на Френското предложение, Бучковски означи: „ Винаги съм бил оптимист за българо-македонските връзки. Няма връщане обратно, ще вървим единствено напред. Имаше проблеми, тъпчехме на едно място, само че в никакъв случай не се върнахме обратно. И ще продължим напред “.

Той също, както и актуалният македонски министър председател Димитър Ковачевски, е уверен, че с „ българската поддръжка РСМ ще имплементира Френското предложение и дай Боже през 2030 година ще бъде част от Европейски Съюз “.

Все отново Бучковски предизвестява, че нещата не могат да се трансформират за една нощ. Въпреки това той счита, че за в бъдеще даже Смесената историческа комисия по-лесно ще откри общите персони, които ни сплотяват. „ Убеден съм, че обединени ще продължим да вървим напред “, сподели Владо Бучковски. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР