Зачестяват пожарите заради отоплението на твърдо гориво и непочистените комини.

...
Зачестяват пожарите заради отоплението на твърдо гориво и непочистените комини.
Коментари Харесай

Зачестяване на пожарите заради отоплението на твърдо гориво и непочистените комини в Благоевградско

Зачестяват пожарите поради отоплението на твърдо гориво и непочистените комини. Само за последната седмица в региона на Благоевград изгоряха покривите на няколко къщи, а пожарникарите всеки ден се отзовават на сигнали за помощ.

Преди две години, до момента в който е на посетители при щерка си, Елена Костова получава стряскащо позвъняване. В блока, в който живее, избухнал пожар и апартаментът ѝ е потърпевш съществено. Огънят тръгнал от комина на комшия.

Кухнята в жилището ѝ изгоряла изцяло, при още три етажа нагоре имало вреди.

Само в Благоевградска област всеки отоплителен сезон стават към 200 такива пожара, а тази зима броят им е даже и по-голям.

" Само за вчерашния ден имаме 4 такива сигнала, свързани със запалени комини, в цялата страна имаме много такива пожари. Освен материалните загуби, които нанасят, взеха и няколко жертви, тъй че дано хората извърнат внимание и се погрижат за отоплителните си уреди ", съобщи основен контрольор Борислав Сарафов, Превантивна и контролна активност в РСПБЗН-Благоевград.

Кирил Николов следва препоръките на специалистите и всяка година най-малко един път почиства комините на дома си в село Бараково.

Ако коминът се възпламени температурата в него надвишава 1000 градуса. Трябва незабавно да подадем сигнал на 112 и никога да не използваме нафталин или други леснозапалими субстанции.

Задължително е в подпокривното пространство коминът да бъде измазан и от вътрешната страна, и извън. Освен това всяка година би трябвало да се почиства, налага се преди началото на отоплителния сезон.

Вижте още в директното включване на репортера ни Станислава Николова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР