Зачестили нападения и грабежи от обитатели на Виетнамските общежития предизвикаха

...
Зачестили нападения и грабежи от обитатели на Виетнамските общежития предизвикаха
Коментари Харесай

Напрежение в ``Красна поляна`` заради набези от обитатели на Виетнамските общежития - 112

Зачестили набези и грабежи от жители на Виетнамските общежития провокираха нова вълна на недоволство  измежду жителите на столичния квартал " Красна поляна ". Последният случай е отпреди два дни, когато стара жена е била нападната пред блока си.

В момента, в който си разтварям входната врата на блока, някой застана зад мене. Аз мислех, че е посетител на някого от входа. Когато се обърнах към него, разбрах, че стартира да ми дърпа дръжката на чантата. След като не съумя да я измъкне, той стартира да ме влачи по земята. Крещях и виках, само че нали е зима и всички прозорци са затворени. Хората са се прибрали, никой не ме чу, споделя жертвата на нахлуване пред bTV.

След като схванал, че не може да издърпа чантата, нападателят почнал да удря жената по главата и да я рита. След къса битка той успял да я измъкне и побягнал.

От СДВР са удостоверили, че преди два дни има две тъжби за грабежи и от полицията работят по установяването на
причинителите.

Участвали в митингите през 2019 година за унищожаване на Виетнамските общежития обявиха, че до 2022 година е трябвало всички блокове да се бутнат. Все още обаче има шест.

Хората са обезпокоени, тъй като има случаи на набези. Един от потърпевшите съобщи, че са го пребили четирима души. Той е подал жалба, само че няма развиване. Други обясниха, че са чували от възрастни дами, че когато пазарят в тъмната част на деня ги атакуват.

Един от живеещите описа, че единствено сложени охранителни камери стопират набезите над парцела му. Преди време той е видял как са отмъкнали входната му врата за 60 секунди.

" Никой на никое място не желае да се настанят в съседство роми. Искаме да бъдат пръснати. Средства има, само че е доста мъчно ", изясни заместник-кметът на столичния квартал Николай Вушовски.

Той съобщи, че не може да се ангажира със период за премахването на общежитията, защото процесът по разселване е доста сложен. По думите му към този момент има настанени Кремиковци и Ботунец, издигнати са и нови блокчета.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР