Забравете за всичко, което сте чели в женските списания! Най-прекият

...
Забравете за всичко, което сте чели в женските списания! Най-прекият
Коментари Харесай

Баница с праз и лимонада

Забравете за всичко, което сте чели в женските списания! Най-прекият път към мъжкото сърце минава през тази неповторима баница с праз и лимонада

Необходими Продукти

● кори за баница - 1 опаковка
● праз - 2 стръка
● сирене - 200 г
● яйца - 4 бр.
● олио - 200 мл
● сол - 1 щипка
● лимонада - 150 мл

Начин на подготвяне

Почистете и измийте праза, след което го нарежете на дребно. В тиган загрейте олиото, прибавете праза, щипка сол и задушете за 5 минути.

В купа натрошете сиренето и прибавете яйцата, като си отделите 1 жълтък за най-после, за намазване на баницата. Разбъркайте добре сместа и прибавете към нея задушения и охладен праз.

Вземете два листа от корите за баница и ги поръсете с част от сместа и 1-2 с.л. лимонада. Навийте на руло и го поставете в средата на авансово намаслена тавичка. Така процедирайте със останалите кори до дъно, като навивате баницата в кръг.

В купичка разбийте жълтъка, като към него прибавете 1 с.л. олио и 2 с.л. лимонада. Разбъркайте добре и с получената примес намажете хубаво от горната страна баницата благодарение на четка.

Печете в авансово загрята фурна на 180 градуса за 45-50 минути. Ако желаете може да покриете с фолио с цел да не прегори от горната страна.

Извадете готовата баница, поръсете я с малко студена вода и я завийте с забрадка да отдъхва.

След 30 минути ще можете да се насладите на тази необикновено вкусна и ароматна, сочна баница.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР