Забравената Коледа“ е новата детска книжка на писателя Стефан Стоянов.

...
Забравената Коледа“ е новата детска книжка на писателя Стефан Стоянов.
Коментари Харесай

Стефан Стоянов пише за „Забравената Коледа“

„ Забравената Коледа “ е новата детска брошура на писателя Стефан Стоянов. Между страниците той показва една същинска история, която може и да не се е случила. Илюстрациите са на Здравко Денев. Главният воин е Йохан се сблъсква с разнообразни завършения и потвърждава своята старателност да закъснява и любознание в шведското градче – Бьорклиден, където Коледата от дълго време е забравена, а за какво – споделя създателят Стефан Стоянов. 

Главният воин Йохан в действителност се изправя пред доста тествания в немското градче – Брьоклинген. Едно от провокациите пред Йохан е, че той не желае доста да върви на учебно заведение:

„ Малкият Йохан не е от тези момчета, които съумяват да стоят на едно място и да скучаят. Той съумява самичък да си забърка някакви проблеми, до момента в който взема решение други. Такова му е детството, само че може би на всички е такова. Аз не познавам дете, което не е усърдно да не закъснява за учебно заведение, човек даже да закъснее за учебно заведение, няма да закъснее за уроците на живота. Йохан, до момента в който съумява да закъснее, ровейки на един таван, попада на една находка – преспапие с коледен претекст, което той не знае какво е в действителност. Може би единственият, който си спомня какво е това, е дядо му – Олаф. Така стартират проблемите на Йохан, само че най-после се връща Коледата с помощта на това. Бащата на Йохан в илюстрациите доста припомня на моя татко. Всеки воин, илюстриран от Денев, си има действителен облик в действителния живот. Няма нищо инцидентно в тези илюстрации. С огромно наслаждение се написа за деца през днешния ден. “

Стефан Стоянов споделя, че „ Забравената Коледа “ е била замислена като пиеса в началото, само че последователно се е трансформирала в прозаичност. Казва, че постоянно се старае историите му и драматизациите му да са подобаващи и за дребни, и за огромни.

Повече чуйте от Стефан Стоянов в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР