Забранява се продажбата на спиртни напитки на територията на община

...
Забранява се продажбата на спиртни напитки на територията на община
Коментари Харесай

Кметска заповед забрани спиртните напитки във Варна в изборния ден, но не и бирата и виното

Забранява се продажбата на спиртни питиета на територията на община Варна от 00.00 ч. до 20.00 ч. в деня на изборите - 2 октомври. Това гласи заповед на кмета Иван Портних, издадена на 14 септември, научи Moreto.net.

В деня на вота се не разрешават също провеждането на всеобщите прояви , при които съществуват предпоставки за нарушение на публичния ред или сигурността на придвижването.

От заповедта излиза наяве, че потреблението на алкохол обаче не е неразрешена, както и че позволени остават бирата и виното.

Според член 1, т. 17 от Допълнителните разпореждания на Закона за здравето " алкохолни питиета " са спиртните питиета, виното и бирата.

Според т. 18 от същия член на Допълнителните разпореждания на Закона " спиртни питиета " са течности, предопределени за консумация, които съдържат минимум 15 обемни % етилов алкохол.

Така на доктрина от заповедта на градоначалника излиза, че продажбата на вино и бира в изборния ден е позволена. На процедура обаче, в случай че се опитате да си купите въпросните питиета от търговски обект, сигурно няма да ви бъдат продадени поради нареждания от управленията на магазините, сподели инспекция на Moreto.net.

Опазването на публичния ред и обезпечаването на естествена конюнктура по време на предизборния ден и деня на вота е предоставена на шефа на Дирекция " Управление на сигурността и надзор на публичния ред " и шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи - Варна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР