Забраната за внос на украинско зърно в България стана тема

...
Забраната за внос на украинско зърно в България стана тема
Коментари Харесай

Проданов: Искаме отговори как ще се отрази на българската икономика вноса на украинско зърно

Забраната за импорт на украинско зърно в България стана тематика на интензивни диспути и политически спорове.

 

В студиото на " Денят ON AIR " се изрече заместник-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Христо Проданов, който акцентира значимостта на тази тематика и рисковете, свързани с анулацията на възбраната.


„ Въпросът е кое е по-добро за България, което е обвързвано главно с ползите на хората, на производителите. За да се вземе осведомено решение, би трябвало да се изслуша министърът. Нашата парламентарна група одобряваме единствено причини, подплатени с действителни числа, по какъв начин това ще се отрази на потребителската кошница и всички производители, кооператори и зърнари “, съобщи Христо Проданов.


Той подлага на критика държавното управление за пренебрежение към Народното събрание. Народният представител от Българска социалистическа партия разгласи, че работата на Министерския съвет би трябвало да включва полемика и чуване на разнообразни гледни точки, а не взимане на решения без съвещания. Той посочи, че съдействието и желанието на министъра да бъде изслушан е значимо за демократичния развой.


Основен акцент в изявлението на социалиста беше смисъла на информацията и действителните данни. Проданов акцентира нуждата от обосновани причини, подкрепени с числа, с цел да се разбере каква ще бъде същинската стойност на отменянето на възбраната за украинско зърно. Проданов показа, че въпросите, които ще бъдат заложени на земеделския министър, ще се концентрират на това по какъв начин цената на зърното на едро ще се дефинира в разнообразни обстановки, като има или няма импорт от Украйна.


Той прикани за национална отговорност и осведомени решения, които да са в интерес на българското общество. Той отрази загрижеността си от демографската рецесия в България и настоя значимите решения, които би трябвало да бъдат взети от Народното събрание, да не бъдат изоставяни заради липса на присъединяване и диспути.


Въпреки интензивните диспути и политическите различия, тематиката за възбраната за украинско зърно остава настояща и спорнa. След изявлението на Христо Проданов в " Денят ON AIR ", тези въпроси стават още по-важни и настоятелни. Време е за разискване и взимане на осведомени решения, които да отразят ползите на жителите и стопанската система на страната.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР