Забраната за влизане на автомобили с руски регистрационни номера, която

...
Забраната за влизане на автомобили с руски регистрационни номера, която
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Забраната за влизане на автомобили с руски регистрационни номера в ЕС е нацизъм

Забраната за влизане на коли с съветски регистрационни номера, която вкараха редица страни от Европейски Съюз, е нацизъм, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров, предадоха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" Порази ме скоростта, с която европейците на процедура се отхвърлиха от цялото външно благовъзпитание, което си придаваха през последните години, запазвайки у себе си някакви останки освен от дипломация, само че и от обикновена нравственос. Но като цяло става въпрос за демонстрация на това, което е признато да се назовава нацизъм ", сподели Лавров по време 20-ото годишно съвещание на интернационалния дискусионния клуб " Владай ".

" Те декларират: " Не единствено президентът на Русия е отговорен, отговорни са всички руснаци, които са го избрали ". Ето ви… чист нацизъм ", добави министърът.

В началото на предишния месец Европейската комисия издаде насоки за противопоставяне на опитите за заобикаляне на глобите против Русия и Беларус. Според разясненията транспортните средства, регистрирани в Русия, към този момент нямат право да минават на територията на Европейски Съюз. Русия употребява все по-сложни схеми и техники за заобикаляне на наложените ограничения, уточни тогава Европейска комисия. Русия се пробва да придобие стоките, от които нейното военно произвеждане обезверено се нуждае, с цел да продължи да води войната против народа на Украйна, добави комисията.

По-рано този месец Латвия, Литва, Естония и Полша станаха първите страни, приложили възбраната на Европейския съюз за влизане в страната на всички регистрирани в Русия леки коли - последната от поредицата наказания против Русия като наказване за войната ѝ против Украйна. Полша и балтийските страни са измежду най-яростните европейски критици на Русия и президента Владимир Путин, показва Асошиейтед прес.

България стартира да ползва от през днешния ден възбраната за влизане на коли с съветска регистрация, която важи и при директно прекосяване през страната. Ограниченията се ползват взаимно от органите на Агенция „ Митници “ и Главна дирекция „ Гранична полиция “ към Министерство на вътрешните работи. Двете институции започнаха работа по механизма незабавно след публикуването на спомагателните насоки за възбраната от страна на Европейския съюз (ЕС) на 12 септември т.г.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР