Забраната за почти всички аборти в Аризона не се харесва

...
Забраната за почти всички аборти в Аризона не се харесва
Коментари Харесай

Бившият губернатор на Аризона Дъг Дюси казва, че решението за абортите от избраните от него съдии отива твърде далеч

Забраната за съвсем всички аборти в Аризона не се харесва на някогашния губернатор републиканец, чието разширение на Върховния съд на щата му разреши да назначи четиримата консервативни съдии, чието решение разчисти пътя за това.

Дъг Дюси е измежду републиканците в няколко щата, които се борят с последствията от опълчването си на абортите, откакто Върховният съд на Съединени американски щати анулира Роу против Уейд през 2022 година Той разшири държавния съд през 2016 година, само че счита, че решението му тази седмица е отишло прекомерно надалеч.

След като съдът в Аризона постанови 4-2 в понеделник за възкръсване на закон от 1864 година, който криминализира аборта по време на бременност, в случай че животът на дамата не е изложен на риск, Дюси разгласява в платформата X, че това „ не е резултатът, който бих желал са предпочели. ” Той сподели, че законът, който е подписал през 2022 година, забраняващ абортите след 15 седмици бременност, е в по-голямо сходство с това, което гласоподавателите желаят.

Във Вирджиния, Кентъки и Ох...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР