Забраната за използването на пластмасови торбички за еднократна употреба, придружена

...
Забраната за използването на пластмасови торбички за еднократна употреба, придружена
Коментари Харесай

Край на найлоновите торбички в Нова Зеландия. Глобата за нарушителите  –  67 000 долара

Забраната за потреблението на пластмасови торбички за еднократна приложимост, съпроводена от тежки финансови наказания за магазините, които не престават да се доставят с тях, влезе през днешния ден в действие в Нова Зеландия, която желае да се залови пламенно с преработването, съобщи Франс прес.

Всяка година един милион птици или над 100 000 млекопитаещи се морски жители в света са наранени или умират, заплитайки се в пластмасови боклуци или приемайки ги за храна.

Новият правилник, разгласен през август 2018 година, към този момент стартира да се ползва в главните супермаркети в Нова Зеландия още преди публично в действие да влезе новият регламентНарушителите му рискуват санкции до 100 000 новозеландски $ или близо 67 000 $.

Новозеландците се гордеят с екологичната известност на страната си и желаят да останат на висота, съобщи министърката на околната среда Юджин Сейдж, представена от Франс прес.

Вече над 80 страни са въвели сходни забрани, сочат данни на Програмата на Организация на обединените нации за околната среда.

Близо 5 трилиона найлонови торбички се използват всяка година в света, а от тях доста дребна част са от тях се рециклира, се показва в отчет на Организация на обединените нации.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР