Забраната в Кипър за влизане на неваксинирани хора в ресторанти,

...
Забраната в Кипър за влизане на неваксинирани хора в ресторанти,
Коментари Харесай

В Кипър неваксинираните отново могат да посещават ресторанти и сватби

Забраната в Кипър за влизане на неимунизирани хора в заведения за хранене, хотели, на сватби отпада от 21 февруари, реши държавното управление във вторник. То одобри пакет от 15 облекчения на коронавирусните ограничавания и други ограничения като първа огромна стъпка към нормализация на живота след пандемията.

Най-голямата смяна е връщането на неимунизираните в публични места и действия, достъпът до които им бе неразрешен повече от 2 месеца.

От понеделник те към този момент ще могат да посещават заведения за хранене, кафенета, нощни клубове, игрища, театри, кина, да вземат участие в сватби и кръщенета, да отсядат в хотели. Това ще става с представянето на негативен 24-часов бърз тест.

От 21 февруари се усилва позволеният оптимален брой хора в заведения за хранене, центрове за развлечения, сватби, като се отстранява и възбраната за танцуване в тях.

Вкъщи към този момент ще могат да се събират до 20 души вместо досегашните 10.

Важно ново условие е въвеждането от понеделник на наложителен ежеседмичен бърз тест за ковид за децата на над 4-годишна възраст в детски градини и предучилищно образование.

От 28 февруари се възвръщат неспешните интервенции.

Значителното понижаване на натиска върху здравната система през последните дни разрешава „ сдържано възприятие на оптимизъм по отношение на хода на пандемията ”, акцентира здравният министър Михалис Хаджипанделас
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР