Забраната стари коли да влизат в центъра на София отпада

...
Забраната стари коли да влизат в центъра на София отпада
Коментари Харесай

Отпада забраната за стари коли в центъра на София

Забраната остарели коли да влизат в центъра на София отпада от 1 март. Тя беше въведена първоначално декември 2023 година за три месеца, а задачата беше понижаване на замърсяването на въздуха. Забраната обаче по този начин и не се прилагаше дейно, защото общината не постановяваше санкции на нарушителите.
А по данни на локалната власт те са сред 8000 и 10 000 дневно. Нискоемисионната зона беше неразрешена за коли от I екокатегория или бензинови с първа регистрация преди 1 януари 1996 година и дизелови с първа регистрация преди 1 януари 2002 година
Глоби за нарушителите обаче нямаше, защото автоматизираната система за засичането им по този начин и не проработи. Още в края на ноември от общината оповестиха, че при първо нарушаване ще има единствено предизвестие, а при второ към този момент ще се постановат и санкции. Така така наречен нискоемисионна зона на процедура си остана на хартия.
От идната зима още по-голяма част от центъра на столицата ще е неразрешена за остарели коли. Това най-малко планува общинската разпоредба. Възможно е обаче тя да бъде изменена от Столичния общински съвет.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР