Забраната на японското правителство за внос на премиум японски автомобили

...
Забраната на японското правителство за внос на премиум японски автомобили
Коментари Харесай

Японски санкции ограничават вноса на употребявани премиум автомобили в Русия

Забраната на японското държавно управление за импорт на премиум японски коли от Япония в Русия ще засегне освен язиатските премиум марки Lexus и Infinity, само че ще се отрази и на вноса на скъпи европейски и американски марки.

Според Дайсуке Изима, специалист в Teikoku Databank в Япония, използвани коли от немски марки, в това число Audi, BMW и Mercedes, също ще станат по-недостъпни за руснаците, поради новите японски наказания.

Припомняме, че японското държавно управление забрани вноса на първокласни продукти в Русия на 5 април 2022 година Списъкът включва коли на стойност над 6 милиона йени (47 450 долара) и мотоциклети на стойност над 600 000 йени (4 750 долара).

Според японския специалист това решение се е отразило добре на вътрешния пазар на използвани транспортни средства, защото е довело до по-ниски цени на колите с пробег в Япония.

През 2021 година износът от Япония за Русия възлиза на 862.4 милиарда йени (6.82 милиарда долара). Автомобилите и камионите съставляват 40% от тази сума, възлизайки на 357.5 милиарда йени (2,83 милиарда долара).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР