Забраната на САЩ за внос на енергоносители от Русия не

...
Забраната на САЩ за внос на енергоносители от Русия не
Коментари Харесай

САЩ не се отказват от руския уран

Забраната на Съединени американски щати за импорт на енергоносители от Русия не се отнася за импорт на уран за атомни електроцентрали. Това заяви през днешния ден Reuters, базирайки се на лични източници.

" Забраната на президента на Съединени американски щати Джо Байдън за импорт в Съединени американски щати на съветски нефт и други енергийни източници не включва възбрана за импорт на уран за атомни електроцентрали ", се споделя в известието.

По данни на организацията, Руската федерация, Казахстан и Узбекистан обезпечават към половината от урана за американската промишленост. Представители на бранша са се застъпили за опазване на разрешението на Вашингтон за импорт на уран от Руската федерация.

В същото време, Съединени американски щати постановиха възбрана за всевъзможен импорт на природен газ и нефт от Русия, както разгласи президентът Джо Байдън. По неговите думи, решението е подкрепено както от Демократическата, по този начин и от Републиканската партия. В същото време американският президент призна, че следствията от сходни наказания ще " ударят " и Съединени американски щати - цените на бензина ще продължат да порастват.

Така да вземем за пример, цените на бензина на дребно в Съединени американски щати доближиха исторически връх на 8 март, надхвърляйки $4,17 за галон. Отбелязва се, че междинната цена за страната на елементарния безоловен бензин е достигала $4,17 за галон (3,785 литра), което е най-високата стойност за цялата история на наблюдението на индикатора.

Вчера съветският дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов разяснява, че отводът от съветски енергийни запаси ще докара до световни проблеми на пазарите на горива.
 Съединени американски щати предвиждат междинна цена от $105 за барел нефт през 2022 година
Съединени американски щати предвиждат междинна цена от $105 за барел нефт през 2022 година

Страната усилва добива си на нефт
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР