Забраната на продажба на билети в деня на футболните дербита

...
Забраната на продажба на билети в деня на футболните дербита
Коментари Харесай

Депутатите свалят забрана за продажба на билети в деня на дербитата

Забраната на продажба на билети в деня на футболните дербита ще отпадне, оповестиха от Министерството на младежта и спорта. Това решение е било гласувано на съвещание на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта към Народното събрание.

Забраната бе вписана в Закона за запазване на публичния ред при осъществяване на спортни мероприятия. Няколко футболни клуба са се оплакали от въвеждането ѝ. Спортният министър Красен Кралев е предложил да се анулира и условието за персонализиране на входните талони. Присъстващите депутати са поели ангажимент да внесат в Народното събрание законопроект, с който тези условия да бъдат анулирани.

" Забраната за продажба на билети в деня на мачовете среща голямо неодобрение у почитателите и има по-скоро противоположен резултат. За пътувания в други градове последователите се провеждат авансово, закупуват доста билети, които препродават в деня на мача. По този метод не се заобикаля скупчване на фенове отвън стадионите, а в противен случай ", изясни Кралев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР