Забрана за свободно разхождане на кучета над 5 кг без

...
Забрана за свободно разхождане на кучета над 5 кг без
Коментари Харесай

Забрана за извеждане на големи кучета без намордник гласуваха депутатите

Забрана за свободно разхождане на кучета над 5 кг без мотив и намордник гласоподаваха депутатите на първо четене. Промените са в Закона за ветеринаромедицинката активност и бяха импортирани преди две седмици от ГЕРБ. Конкретният мотив за по-строгите правила бяха зачестилите случаи на хора, нападнати от домашни кучета.
Нарастват и санкциите при неспазване на възбраните. Извеждането на кучета над 5 кг без мотив и намордник да се санкционира с санкция от 300 лева За извеждането на нападателни кучета без мотив и намордник санкцията за нарушителите ще бъде в размер на 1000 лева 500 лева е санкцията за разхождане на кучета на детски площадки и тук-там, обозначени от общините със забранителни знаци.
„ За “ законопроекта гласоподаваха 145 народни представители, „ срещу “ нямаше, петима се въздържаха.
Допълнително са регламентирани изключенията от възбраната за свободно стартиране на извеждането на кучета без мотив. Забраната няма да се отнася за кучета, които се пускат свободно в обособените и обозначени за това места в урбанизираните територии, по време на лов, подложени на образование при изискванията и по реда на наредбите и участващите в надпревари.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР