Забрана за общуване с много хора в Лондон, вечерен час

...
Забрана за общуване с много хора в Лондон, вечерен час
Коментари Харесай

Eвропа затяга още мерките срещу Covid-19

Забрана за другарство с доста хора в Лондон, вечерен час в Париж, Лион, Лил, Тулуза, Монпелие, Сент Етиен, Екс-Марсей, Руан и Гренобъл във Франция, засягащ към 20 милиона души, затворени учебни заведения в Полша - нова серия от строги ограничения влиза в действие от събота на разнообразни места в Европа, като част от опитите да се възпре втората вълна на коронавирусната болест, оповестяват международните организации.

В Лондон е неразрешено от през днешния ден на хората да се срещат в затворени места с лица, които не са част от фамилиите им. Над 15 000 нови случая на болест бяха регистрирани през вчерашния ден в Обединеното кралство.

Във Франция жителите на гореспоменатите обитаеми места от довечера ще са наранени от въвеждането на вечерен час. Той ще е в действие за минимум четири седмици от 21 ч. всяка вечер до 6 ч. сутринта. Мярката се взима в миг, в който към 25 000 нови случая на болест бяха регистрирани за последното денонощие.

Вчера вечерта терасите на заведенията за хранене, питейните заведения и кафенетата бяха претъпкани с младежи, опитващи се да се възползват от " последните мигове на нощна независимост ". От довечера по време на вечерния час хората ще имат право да излизат единствено по неотложни аргументи, а за нарушителите има санкция от 135 евро.

Нови ограничавания влязоха в действие и във Варшава и други полски градове, считани за червени зони. Там гимназиите и прогимназиите остават затворени и учениците ще учат отдалечено. Ресторантите затварят порти в 21 ч., а сватбените церемонии са неразрешени. Броят на клиентите в магазините, на пасажерите в публичния превоз и на богомолците по време на църковните служби е стеснен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР