Зъбоболът е едно от най-неприятните неща. Може да се прояви

...
Зъбоболът е едно от най-неприятните неща. Може да се прояви
Коментари Харесай

Неочакваните причини за появата на зъбобол

Зъбоболът е едно от най-неприятните неща. Може да се прояви под формата на напън, пулсация и даже болежка по цялата челюст, към ушите и главата. Неговата причина най-често е пулпит, въпреки и не всеки път. Къде другаде е източникът на зъбобол?

На първо място: внимавайте за леден въздух

Излагането на зъбите на ниски температури в доста случаи предизвиква остра и прострелваща болежка. Ако се появи при дишане на леден въздух или пиянство на студени питиета, това може да е симптом на сензитивност на зъбите.

Нервите надълбоко вътре в зъбите са доста чувствителни към тласъци, тъй че емайлът е предопределен да ги защищава от външни фактори. Това е естественото им покритие и когато се повреди или напука, такава преграда изчезва. 

Второ: внимавайте за настинки
Боли ви зъб? Веднага направете това!
При болки в зъба, наложително би трябвало да посетите ортодонт. Но до момента в който изчакате часа при експерта, може да извършите следните неща,...
Прочети повече
Причината за зъбобол в някои случаи може да бъде и елементарната простуда. Откъде идва такава връзка?

Вирусната зараза води до вазоконстрикция, което води до местна имуносупресия, също и в устната празнина. Тогава ставаме по-податливи на инфекции и развиване на инфектиране в устата.

При настинки зъбоболът най-често е резултат от нараснала интензивност на имунната система, която би трябвало да се оправя с вирусите и бактериите. Веднага щом почувствате болежка в региона на устата, би трябвало да посетите зъболекаря допустимо най-скоро, тъй като бързата диагностика може да редуцира времето и разноските за лекуването му.

Трето: " женските въпроси "

Главоболие, нервност, раздразнителност и неразположение - това не са единствените неприятни признаци, свързани с менструацията. 
Топ лекове при зъбобол
Вероятно няма такива късметлии, които в никакъв случай да не са се оплаквали от зъбобол. Най-сигурният метод да се отървете от него е визитата...
Прочети повече
Ако всички зъби са здрави, това не би трябвало да е проблем, само че в случай че имаме кариеси, смяната в концентрацията на хормоните в кръвта, а точно естрогени и прогестерон, може да ускори неприятните болкови чувства. По време на менструацията и няколко дни преди менструацията равнищата на хормоните ви са доста по-ниски, в сравнение с през останалата част от цикъла, и тялото ви създава по-малко ендорфини. Ендорфините от своя страна са виновни за " маскирането " на болката.

Четвърто: кошмарът на зъболекарите - обица в езика

Модерен орнамент или непотребен провинен за зъбобол? Една обица на езика може да аргументи доста повече щета, в сравнение с изгода – в това число раздразнение на пародонта, разкриване на шийките на зъбите, загуба на непоклатимост на зъбите и тяхната болежка. Освен това по време на сън и денем една обица, удряща се в зъбите, може съществено да повреди емайла.

Зъбобол, породен от носенето на обеца в езика, може да бъде провокиран от няколко фактора. Първо, когато емайлът е развален, дентинните тубули се отварят и предават болежка. Тогава откритите зъбни шийки са изключително изложени на болежка. Второ, може да повреди пародонта, което е рисков фактор за пародонтит, който предизвиква спомагателна болежка и инфектиране на венците. По-лошото е, че доста постоянно поражда обстановка, при която обица на езика е причина за напукване или даже разпадането на зъба.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР