Забелязвате ли, че се говори за „Прокуратурата“. Ако толкова хора

...
Забелязвате ли, че се говори за „Прокуратурата“. Ако толкова хора
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Рашков унизи трима души и храни тълпата! Отвратително е, лъже ви!

Забелязвате ли, че се приказва за „Прокуратурата“. Ако толкоз хора си мислят, че в случай че Гешев напусне прокуратурата, всичко ще е наред, се лъжат. Това говорене би трябвало да престане, не може да се жигосва институцията.

Това съобщи общественият психолог Росен Йорданов в ефира на „Здравей, България“.

Според него прокуратурата не е имала никакви нови обстоятелства, с цел да прави процесуално-следствени дейности. Явно в този момент, с цел да се съблюдава закона, най-малко ще се мине публично по верните законови пътища.

„Около 6-7 месеца управляваше Радев, а към този момент от няколко месеца е Петков. Къде обаче е прокуратурата през това време“, запита другият посетител в студиото социологът Андрей Райчев.

„Появява се нещо, което е непоносимо. Замяна на правораздаване със алегорично принуждение. Арестуваме просто хора, които ненавиждаме. Рашков се хвали, че направил нещо, но какво направи? Унизи една жена и двама мъже за огромна наслада на тълпата, която обича да гледа зрелища с богати хора“, сподели Райчев.

По думите му ни пробутват менте правораздаване: „Не се оправят с правосъдната промяна. Същото беше с Луканов. Същото правеше и Цветанов“, сподели Райчев.

Според него нищо не е стартирано. „Лъжат ви! Аз съм съществено „за“ да има промяна в правораздаването, само че не това е начинът“, безапелационен е той.

В диалога се включи и юрист Михаил Екемджиев.

„Искам да уточня нещо в решението на съда през вчерашния ден, който отхвърли да утвърди законността на претърсването и вземането. В естествена обстановка прокуратурата води наказателното гонене, пробва се да санкционира нарушители. В естествена обстановка тя желае съдът да удостовери законността при нейните действия“, сподели той.

По думата му прокуратурата първо написа, че самото претършуване е незаконосъобразно, а по-късно е желала от съда да се произнесе. „След като самото обвиняване споделя, че не е било вярно, значи не е“, сподели Екемджиев.

„Грешка беше, че Висш съдебен съвет и Гешев не бяха отстранени от самото начало“, счита той.

„Вчера чух, че е имало проект за нови арести, в това число и кмет на огромен град. Бабиш в действителност е обвиняем, само че обвиняем и задържан са две разнообразни неща“, акцентира Райчев.

Според Йорданов протичащото се е доста рисково за обществото: „Има директна връзка сред доверието на хората в едно общество, това към институциите и щастието им“, сподели той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР