Забелязвам някаква тенденция в част от пропагандната машина на Иран

...
Забелязвам някаква тенденция в част от пропагандната машина на Иран
Коментари Харесай

Протестите в Иран са организирани отвътре

Забелязвам някаква наклонност в част от пропагандната машина на Иран да трансферира топката за аргументите за митингите на открито – нещо, което ми се коства по-скоро отиграване на ситуацията. Истината е, че тези митинги започнаха и бяха проведени от вътрешната страна. Това съобщи журналистът Георги Милков във връзка митингите в Иран.

„ Протестите в Иран евентуално ще продължат. Нито една страна, колкото и мощен уред за сигурност да има, няма по какъв начин да каже на жителите си да не стачкуват “, добави той в изявление за БНР.

Милков напомни, че откакто държавното управление на Иран подписа нуклеарната договорка, даде обещание на хората, че това ще бъде началото на подобряването на тяхното икономическо състояние. „ Истината е, че гледайки икономическите параметри на Иран, те в действителност се усъвършенстват. За тези две години управляващите на Иран реализираха обилни триумфи в макроплан, само че хората не усещат това по джоба си “, уточни анализаторът.

Иран е страна с доста сериозен уред за сигурност. Самият факт, че огромна част от тези служби изобщо не се включиха в потушаването на митингите, приказва, че този митинг би могъл да бъде овладян. Винаги ситуацията може да излезе отвън надзор, само че такива митинги биха се трансформирали в нещо доста съществено, в случай че имат същинска поддръжка от междинната класа в Иран – нещо, което към момента не виждам, заключи Милков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР