Забавянето на налагането на локдауна през зимата е довело до

...
Забавянето на налагането на локдауна през зимата е довело до
Коментари Харесай

Фондация остро критикува Covid мерките на британското правителство

Забавянето на налагането на локдауна през зимата е довело до спомагателни 27 000 жертви в Англия, твърди фондацията „ Резолюшън “, като упреква държавното управление в „ огромна неточност “, която би трябвало да бъде в центъра на вероятно публично следствие за метода, по който управляващите се оправят с пандемията.

В направената оценка от фондацията на политиката на държавното управление през предходната година се споделя, че забавянето на началото на последния локдаун до януари, макар доказателствата за бързо повишаване на случаите на заразяване с Covid-10 преди Коледа, е довело до гибелта на към една пета от общия брой.

„ Резолюшън “ акцентира, че е това е можело да бъде избегнато, в случай че рестриктивните мерки са били наложени задоволително в точния момент, с цел да се предотврати внезапното повишаване на смъртните случаи през декември.

Макар и да регистрира триумфа с всеобщото имунизиране и финансовата поддръжка за компаниите и служащите, фондацията счита, че на три пъти са били позволени трагични неточности по отношение на локдауните.

Първата през март, когато Борис Джонсън е забавил локдауна с две седмици, откакто Италия към този момент го е въвела на 9-и същия месец.

След това през септември, когато държавното управление не се вслушва в съвета на учените за цялостен локдаун. И най-после забавянето на локдауна, който вместо да бъде в действие от началото на декември е натрапен едвам от 4 януари.

Във Англия се насочат доста съществени апели за осъществяване на публично следствие на дейностите на управляващите, упреквани в цялостна непросветеност във връзка с ограничаващите ограничения.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР