Забавя се организацията по преместването на украинските бежанци, признаха от

...
Забавя се организацията по преместването на украинските бежанци, признаха от
Коментари Харесай

Хиляди бежанци без изход, до дни трябва да напуснат Слънчев бряг

Забавя се организацията по преместването на украинските бежанци, признаха от регионалната администрация в Бургас. В Слънчев бряг са обезпокоени и хотелиерите, и фамилиите, избягали от войната. Местата в държавните бази по морето са незадоволителни и част от бежанците би трябвало да бъдат преместени навътре в страната.

Предстоящото разселване плаши украинците в Слънчев бряг. Настанените по хотелите са най-вече майки с дребни деца и идното пренасяне ще е нов стрес за децата.

„ За страдание не можем да се върнем вкъщи, макар че имаме огромно предпочитание, тъй като е доста рисково. Градчето ни не е огромно, само че там се намират хранилища с муниции. Преди 4 години ни изтеглиха, децата това към този момент са го виждали “, описа Людмила пред България он еър.

„ В тетрадка протоколирам с изумителен знак тези, които няма къде да се върнат. Които са пристигнали с трен, спели са по гари. Те идват и нищо не желаят, единствено покрив над главата си и нищо повече ", показа Наташа.

Дигитална платформа за изследване на настройките на украинските жители у нас трябваше да започва през днешния ден.

„ Анкетьори не са ни посетили. Не знам да са ходили и по други обекти. Нямаме съответни данни - час, място, дата на транспортиране, кои ще извозим първо - тези, които са по-възрастни, бременни ", изясни многото незнайни хотелиерът Елена Андонова.

Хотелиерите и туроператорите оферират, в случай че няма задоволително места в държавните бази, украинските бежанци да останат в места за настаняване, които нямат резервации за сезона.

„ Хотелите, в които са настанени тези хора, работят най-вече с украински и беларуски пазар и всички техни поръчки са анулирани ", посочи туроператорът Тамара Анастасова.

Във видеообръщение към украинските бежанци вицепремиерът Калина Константинова съобщи, че няма опция програмата да бъде продължена.

„ Единственият метод да продължите да пребивавате в хотела, в който сте, е в случай че хотелиерът реши да поеме разноските ви и ви предложи самостоятелни предложения за заслон ", посочи Калина Константинова.

Бежанците ще бъдат преместени в 21 държавни бази по Южното Черноморие с рейсове, а към вътрешността на страната - с влакове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР