Забавляваме се, това е добре! А сега сериозно.Очевидно, че правителството

...
Забавляваме се, това е добре! А сега сериозно.Очевидно, че правителството
Коментари Харесай

В България има заложен конституционен проблем и разделението на властите е невъзможно

Забавляваме се, това е добре! А в този момент съществено.

Очевидно, че държавното управление попадна в минно поле, а по никакъв начин не е квалифицирано за безвредно придвижване през сходни места. Премиерът Петков не разпозна предупредителните знаци, които му посочваха накъде върви и следствията не закъсняха. Когато на една власт и се постанова да се прави на примитивна и нелепа пред органите на правораздаването значи, че тази власт е обречена. Тук не става изобщо на въпрос дали харесваме или не някакъв наш „владетел“, а до каква степен неговите качества имат добавена стойност за всички нас.

В България има заложен парламентарен проблем и разделянето на управляващите е невероятно, без значение кой какви длъжности заема. Наследници сме на властнически режим, който е реновиран през сякаш демократичната ни конституция и това го направиха наши политици. Това е и повода Парламента да бъде вечно гумен щемпел персонално на Премиера, а по този начин ние в никакъв случай няма да живеем в народна власт. Има и няколко законови и подзаконови казуса, които никой от политиците не желае да реши. Но това е разследване, не причина за безкрайните ни национални пробелми.
–––––––––––––––––––––––––––––––––
Според мен, обаче, главният проблем е бедността!
–––––––––––––––––––––––––––––––––
За нея няма вътрешно политическо решение през идващите 50-100 години и както виждате за бедността се приказва единствено преди и по време на избори. Няма по-унизително нещо от това да те държат безпаричен лица, които те ограбват по политически дневен ред!!! Овластени нарушители. И откакто с това клопката се затваря, има единствено един метод за разкъсване на вековните окови, без значение от цената. Бедният човек няма какво да губи и по тази причина силата е само в него. Вие мислете, само че с приведена глава пред прокажени от корупция политици, олигарси и локални феодали – няма да стигнем надалеч. Залогът е или те да запазят вечно властта си и откраднатите от нас милиарди или да изгубят всичко едновременно. Ако питате мен, няма нищо ужасно да им забележим и закрием сметката.

За тях да остане Бог високо, Цар надалеч! Светът все някак ще ни разбере.

Николай Марков
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР