Забързаният и стресиран начин на живот може да бъде облекчен

...
Забързаният и стресиран начин на живот може да бъде облекчен
Коментари Харесай

7 ползи за здравето от оргазмите

Забързаният и уплашен метод на живот може да бъде омекотен с повече секс и най-много, с повече оргазми. Отделянето на окситоцин понижава напрежението и кара човек да се усеща по-добре. Какви изгоди за здравето носи още оргазмът?

Редовният и удовлетворяващ полов живот работи удобно върху връзките сред двама души. Неслучайно сексът е основна част от всяка здравословна връзка. Сексът и по-специално оргазмите обаче носят изгоди и за всеки човек по настрана. Оказва се, постоянният секс и приемането на оргазми подсигуряват изгоди за здравето, които няма по какъв начин да бъдат подценени:
Оргазмите усъвършенстват кръвообращението
Активният метод на живот с непрекъснато придвижване не е характерен за всеки човек. Много от нас прекарват дълги часове седнали, което от своя страна може да докара до мускулен дисбаланс и понижено кръвообращение в таза. Оргазмите от своя страна усилват кръвообращението в тазовото дъно.
Оргазмите усъвършенстват положението на кожата
Сияещата кожа след необикновен секс и още по-невероятен оргазъм (или оргазми) не е заблуда, нито пък мит. По време на оргазъм се освобождава окситоцин, който понижава равнищата на кортизол. Когато кортизолът е в остатък, това усилва производството на себум. Именно себумът запушва порите и неговото струпване може да докара до възпаления и обриви.

 Добави изложение
Оргазмите могат да подобрят менструалния цикъл
Проучвания демонстрират, че полово дейните дами са по-склонни да имат естествен менструален цикъл. От друга страна, дамите, които не са толкоз дейни в полов проект, имат по-кратък менструален цикъл. Това може да се изясни с по-ниски равнища на протестерон и по-високи равнища на естроген. Подобна композиция води до по-трудно събаряне на килограми и по-чести промени в настроението.
Оргазмите понижават болката
Известен факт е, че сексът и по-специално оргазмите, имат болкоуспокояващо деяние. Окситоцинът и ендорфините, които се отделят по време на оргазма, могат да отстранен болката. По-честите оргазми водят до по-рядко главоболие.
Оргазмите укрепват имунната система
Редовният секс понижава равнищата на стрес, а както знаем стресът отслабва имунната система. Освен това постоянният полов живот „ трансформира “ имунната система на дамите, с цел да бъдат подготвени за забременяване. Хормоните на положителното въодушевление, които се отделят по време на оргазъм, също ускоряват имунитета.

 Добави изложение
Оргазмите могат да понижат стареенето
Всеки оргазъм и даже всяка полова възбуденост усилват равнищата на хормона дехидроепиандростерон (DHEA). Този хормон противодейства на стареенето, само че неговото естествено произвеждане от организма стартира да понижава в 20-те години. Някои от изгодите от дехидроепиандростерона са: възстановяване на мускулната мощ, костната компактност, половото задоволство и цялостното богатство.
Оргазмите могат да ви оказват помощ да спите по-добре
Ако вие и вашият сътрудник се унасяте в прелестен сън незабавно след секс, това е с помощта на оргазмите. Окситоцинът понижава равнищата на кортизола, като успокоява мозъка и благоприятства по-добрия сън. Оргазмите също по този начин освобождават вазопресин, който пък има връзка с мелатонина.

Прочетете още:
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР