За злополуките, които преживяваме и съзнанието, което създава нашата реалност,

...
За злополуките, които преживяваме и съзнанието, което създава нашата реалност,
Коментари Харесай

Физическият симптом изразява идеята, че всеки от нас създава своята реалност ♥ Мартин БРОФМАН

За злополуките, които претърпяваме и съзнанието, което основава нашата действителност, споделено от лечителя Мартин Брофман в книгата му „ Всичко може да бъде излекувано “ (Изд. „ Аратрон “). 

(Levitation, 1915, by Egon Schiele)

Вярно ли е, че от време на време злополуките просто се случват?

Ние се придържаме към концепцията, че всичко стартира от съзнанието. Когато изберем да реагираме по избран метод на събитията и това води до напрежение, ние знаем, че то може да се прояви на физическо равнище, в случай че се окаже задоволително интензивно или продължи дълго време. Но признакът се демонстрира съгласно законите на причинно-следствената действителност. Трябва да има физическа причина.

Ние знаем, че притежаваме вътрешна управителна система, която назоваваме вътрешен глас или инстинкт. Ако не се вслушаме в нея на това равнище и продължим да се движим в неправилната посока, изпитваме от ден на ден и повече неприятни страсти. И в случай че отново не чуем посланието, ще го получим на идващото равнище на другарство - във физическото тяло. Тогава се появява физически признак, който ни предава известието. Той показва концепцията, че всеки от нас основава своята действителност.

Ако нашата вътрешен глас в никакъв случай не бърка, можем да си зададем въпроса какво ни е довело до това съответно място и тъкмо по времето, когато е трябвало да стане злополуката. Ако в следствие от нея се е появил избран признак, можем да кажем, че крайният резултат е съответствал на същинското ни желание. Случката е станала, с цел да сътвори признака, посредством който ние да получим известието от тялото, защото не сме му обърнали внимание на равнището на интуицията или страстите.

Следователно, когато се наложи да приемем известието на физическо равнище, Духът отново ни насочва посредством интуицията, този път настроена към такива условия, които ще основат признака. Ако не преживеем акцидент, той би трябвало да се прояви по различен метод - посредством болест или прищипан нерв, да вземем за пример.

Груповите произшествия също са резултат от взаимно сътворяване. Според съответните условия всички участници в случая са взели решение да бъдат на това място или са били тласкани в тази посока. Хората, които са трансформирали нещо в съзнанието си малко преди събитието, постоянно описват, че са имали предусещане да не се качват на самолета, който се е разрушил, или някакви външни условия са им попречили да станат участници в груповата злополука (не са се събудили в точния момент, колата им се развалила и т.н.). Късмет ли е това, или просто съвпадане? Или е станало по избрана причина?

Няма инцидентни произшествия и съвпадения. Всичко във Вселената се развива по избран ред и причинност. Някои хора изпитват благочестив боязън пред галактическите загадки и се впечатляват от концепцията, че не е по силите на индивида да разбере по какъв начин действа Вселената, само че ние можем да забележим от равнището на индиговата чакра по какъв начин всяко събитие се демонстрира във физическия свят в сходство със съзнанието на всички участници в него. От тази позиция можем да кажем, че в случай че се вгледаме в тези събития, ще можем да разберем какво е ставало в съзнанието на всеки, който е играл роля в тях. Едното отразява другото. Физическият свят е отражение на съзнанието.

Из: „ Всичко може да бъде излекувано “, Мартин Брофман, изд. „ Аратрон “, 2013 г. 
Картина: Levitation, 1915, by Egon Schiele; chinaoilpaintinggallery

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР