За заразени, но не карантинирани медицински служители в столичната болница

...
За заразени, но не карантинирани медицински служители в столичната болница
Коментари Харесай

Сигнал: Заразени с COVID-19 медици в ПСАГБАЛ “Св. София” не са били карантинирани

За инфектирани, само че не карантинирани медицински чиновници в столичната болница " Св. София " алармира btv. Директорът на лечебницата отхвърля.
Служител на е алармирал, че в понеделник, 19 октомври, са открити 7 позитивни проби измежду личния състав, само че ограничения не са взети. Той твърди, че контактните лица не са били карантинирани и изследвани, по този начин се е стигнало до заразяването на още 10 души измежду медиците в болничното заведение. Авторът на сигнала е поискал анонимност, с цел да не остане без работа. 
 Йорданка Фандъкова: Обмисляме затваряне на нощните заведения и вечерен час Йорданка Фандъкова: Обмисляме затваряне на нощните заведения и вечерен час
Обсъждаме с сътрудниците краткотрайното затваряне на нощните заведения в София. Днес имаме събиране на общинския щаб дружно с шефа на стол...
Заразени в ПСАГБАЛ “Св. София ” са 15 души, от които 10 лекари, 3 акушерки и 2 санитарки, разяснява шефът на болничното заведение доктор Гергана Коларова
Информацията, която е подадена до, е неточна. Лекарите в болничното заведение се изследват регулярно. На 16 октомври са регистрирани първите 4 случая на ковид и в границите на идващите няколко дни са изследвани 120 чиновници, контактни на инфектираните, които са били тествани, когато са били по график в болничното заведение, сподели още тя.
Всички са били известени и не се е крило от никого, безапелационна е шефът на ПСАГБАЛ “Св. София ”.
След извършените проби са открити още 11 инфектирани медици. Коларова съобщи, че те надали са се заразили в болничното заведение, тъй като там ограниченията са доста строги, само че тя не можа да ги управлява какво вършат в персоналния си живот.
 Д-р Данчо Пенчев: Всички лечебни заведения в София би трябвало да обособят Коронавирус зона до понеделник(ВИДЕО) Д-р Данчо Пенчев: Всички лечебни заведения в София би трябвало да обособят Коронавирус зона до понеделник(ВИДЕО)
До края на деня столично РЗИ ще издаде заповед всички лечебни заведения за доболнична помощ на територията на София до понеделник тряб...
Болницата е най-сигурното място. От март имаме Коронавирус поделение, постройката се дезинфекцира на 4 часа, а родилките минават през триаж, преди да бъдат признати, изясни шефът на “Св. София ”.
Що се отнася до изказванията, че болестта е пламнала по време на събирането на личния състав на два семинара, това времево не подхожда на истината, тъй като тези уоркшопи са се провели доста от дълго време, а ковид се развива и демонстрира признаци за 4-5 дни, сподели Коларова.
Само един от инфектираните медици е в по-тежко положение и е приет в болница, а 3 или 4 имат признаци, останалите чакат да им свърши карантината, сподели Коларова.
Министерството на здравеопазването също удостовери, че в ПСАГБАЛ “Св. София ” има 15 аразени медици.
(НА ЖИВО
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР