За язовир Бели Искър отговаря областната управа, която упражнява правата

...
За язовир Бели Искър отговаря областната управа, която упражнява правата
Коментари Харесай

За язовир "Бели Искър" отговаряла областната управа, а не строителното министерство

За язовир " Бели Искър " дава отговор регионалната администрация, която упражнява правата и отговорностите на страната. Това разгласи пред Българска национална телевизия заместник-министърът на районното развиване Малина Крумова. По-рано денем от прокуратурата оповестиха, че пропуските в стопанисването му са на министерството.

Крумова изясни, че министерството ще апелира наказателното разпореждане за язовира поради непредприети нужни дейности. Причината за това е таман неверно адресираната отговорност. Обясни, че заплаха за хората няма, само че е нужно да се укрепи стената и извън, с цел да дава отговор на най-високите сеизмологични условия. Иначе от вътрешната страна тя била укрепена през 2001-2003 година

В отговор на въпрос за констатациите на прокуратурата, че 8 язовира са евентуално рискови, зам.-министърът отговори, че в страната има към 2 хиляди язовира и множеството от тези с установени проблеми са дребни. Освен това в министерството не са осведомени с всички констатации и по тази причина в този момент не могат да бъдат коментирани.

Уточни, че държавна отговорност са водоемите за питейни, напоителни и енергийни функционалности. Останалите са във притежание на общините или са дадени за частно стопанисване.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР