За втори пореден ден, тази вечер ще има протест и

...
За втори пореден ден, тази вечер ще има протест и
Коментари Харесай

Марковски за шофьора от „Сливница”: Помни, че сблъсъкът е станал извън пешеходната пътека

За втори следващ ден, довечера ще има митинг и обсада на кръстовището на столичните булеварди „ Сливница ” и „ Константин Величков ", където 18-годишен водач прегази и умъртви момче и момиче предходната нощ. Бащата на починалия Явор прикани през ефира на NOVA и страната, и обществото да се опитат да спрат войната по пътищата, която лишава почтени животи. Екип на NOVA се свърза и с юриста на задържания водач.

Ден след нещастието Павлин Стоянов - бащата на починалото момче, изиска да насочи обръщение.

„ Аз единствено едно желая да ви кажа – поради всички вас съм тук. Моля всички българи, помогнете, не забравяйте тези деца, тези прелестни деца. Те толкоз се обичаха, предстоеше им годеж. Сватба. И един от убийците по пътищата, ни лиши от всичко. Не ги забравяйте. Спрете тези убийци, да създадем нещо, да им покаже, да ги помолим. Спрете ги тези убийства ”, прикани Павлин Стоянов.

Явор и приятелката му Ани били дружно от две години. В нощта, в която изгубиха живота си, са се прибирали у дома.

„ Синът ми няма едно нарушаване в КАТ, проверете, възпитани деца, водач, който кара и който постоянно споделяше: „ Тате, би трябвало да се внимава ”. Ето какво стана ”, споделя Павлин Стоянов.

Блокът им е на метри от пешеходната пътека.

„ Като пресякох булеварда, няколко секунди след мен чух удар. Слязох и открих след това, че са блъснати пешеходци ”, споделя Благовест Цветанов. Приятелката му видяла, че са двама души, които се държали за ръце, само че не съумели да стигнат до тротоара.

Остава въпросът - с каква скорост се е движил водачът?

„ Момичето е убито на светофара и 300 метра по-късно синът ми. Как да си го изяснявам? Неадекватно е, по какъв начин, занапред ще се обяснява ”, споделя Павлин Стоянов.

По роман на юриста на водача - коли в насрещното са лимитирали видимостта му и той не е видял пешеходците. Нямал и спомен за скоростта.

„ За страдание не си е гледал скоростомера. Вниманието му е било концентрирано в светофарната уредба, което е било жълта, мигаща светлина, тъй като, знаете, след 12:00 часа няма регулация за светофарните уредби ”, съобщи Димитър Марковски - юрист на водача.

Относно свидетелските разкази, че е бил несъответстващ, юрист Марковски съобщи, че това се дължи не на приложимост на опиати и алкохол, а на шока след злополуката. Водачът имал и друга версия.

„ Към този миг му е повдигнато обвиняване, че е предизвикал по несъобразителност гибелта на двамата пешеходци на пешеходна пътека. Но неговият спомен е, че този конфликт е станал не на самата пешеходна пътека, а отвън нея ”, съобщи Марковски.

Очаква се резултатът от кръвните проби за алкохол и опиати, които водачът е дал непринудено във ВМА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР