За втори пореден ден десетки училища в цялата страна получиха

...
За втори пореден ден десетки училища в цялата страна получиха
Коментари Харесай

Втори ден десетки училища евакуират ученици заради заплаха за бомба

За втори следващ ден десетки учебни заведения в цялата страна получиха опасност за бомба, което докара до евакуация на учещите в тях. И през днешния ден, както през вчерашния ден, се повтаря схемата, при която рано сутринта на учебния мейл се изпраща заплашително предизвестие, че на територията на образователното заведение има взривно устройство, оповестява Българска телеграфна агенция.

 Сигналът за бомба в десетки учебни заведения е подписан със чудноват акаунт в Сигналът за бомба в десетки учебни заведения е подписан със чудноват акаунт в " Телеграм "

В момента полицията ревизира няколко сигнала за бомба в София. Към момента няма данни дали всички учебни заведения са евакуирали учениците си или са изчакали решението на Министерство на вътрешните работи. Рано сутринта, откакто неизвестен мъжки глас е съобщил за бомба в него. Днес в образователното заведение ще е неучебен ден.

Сигнали за бомба е имало в доста сливенски учебни заведения, където също бяха прекъснати занятията. От регионалната администрация оповестиха, че заседава Областният щаб, който би трябвало да реши по какъв начин да се работи при зачестяване на сходни случаи.

Сигнали за сложени взривни устройства в 16 учебни заведения са постъпили тази заран и в Плевен. Ръководствата на образователните заведения сами ще вземат решение по какъв начин да реагират при тази обстановка - дали да разхлабен учениците или да продължат образователния развой, прецизира Българска телеграфна агенция.

Евакуирани са и учениците от Природоматематическата гимназия " Акад. Никола Обрешков " в Бургас. Към момента няма постъпили сигнали за получени имейли със закани в други учебни заведения на територията на региона, показаха от полицията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР