За втори път в рамките на няколко дни лидерът на

...
За втори път в рамките на няколко дни лидерът на
Коментари Харесай

Бойко: Васил Терзиев май яко е купувал гласове

За повторно в границите на няколко дни водачът на ГЕРБ Бойко Борисов взе отношение по въпроси, свързани с ръководството на София. След като предходната седмица загатна, че партията му няма никакво желание да помогне за решаването на блокадата на Столичния общински съвет, през днешния ден Борисов зае страната на общинския консултант от Българска социалистическа партия Ваня Григорова, която бе и претендент за кмет на столицата, само че остана втора.

Григорова обжалва изборните резултати с мотив за проблеми с машинното гласоподаване и неточности при нанасянето на резултатите в протоколите. Първоначално след жалбата на Българска социалистическа партия - София стартира инспекция на протоколите от 313 изборни секции в столицата, само че Административният съд - София, взема решение, че това е незадоволително и назначава нова съдебно-техническа експертиза, с която да бъдат оценени протоколите от всички 1639 изборни секции в столицата.

Мотив за назначението на нова експертиза е, че общо 15 от флашките с резултатите от тестваните секции не са открити. ЦИК твърди, че ги съхранява в мазе, само че не може да ги открие. Вещите лица откриват, че флашките, които съхраняват изборните резултат, нямат дипломиран електронен автограф.

Заради заключенията в първата правосъдна експертиза водачът на ГЕРБ съобщи, че в случай че те бъдат доказани, може да се приказва за ``мащабно пазаруване на гласове``. По думите му, в случай че фактически бъде открито, че липсват флашки и има сменени гласове в интерес на Васил Терзиев, това потвърждава " чудовищно пазаруване на гласове за бели якички " в столицата. Според него по тази причина буксува Столичният общински съвет: " Има нещо мръсно, нечисто, купено и това са факти``, заключи Борисов обстановката и упрекна медиите, че мълчат по тематиката.

На 8 февруари Столичният общински съвет ще направи нов опит да си избере ръководител, откакто и седмият беше несполучлив. Ако и той се провали, не е изключено да се стигне до предварителни избори за Общинския съвет в София.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР