За втори път Търговският регистър е отказал за втори път

...
За втори път Търговският регистър е отказал за втори път
Коментари Харесай

Търговският регистър отказа да впише акциите на Варна в Пълдин туринвест

За повторно Търговският указател е отказал за повторно да впише апорта на варненските акции в сдружението " Пълдин туринвест ". Това заяви общинският консултант от Демократична България Веселина Александрова, представена от БНР.

Един от претекстовете на регистъра е, че оценката от движимостите лица на варненските акции е неактуална от октомври 2021 година

По думите на Александрова в този момент се отваря прозорец от време, в който хипотетичнно е допустимо Общински съвет Варна да одобри импортираното от Демократична България проекторешение за връщането на акциите от Панаира на страната или страната да си изиска акциите или в краен случай да се предложи на Варна изкупуването им.

Процедурата в този момент планува бизнесменът Георги Гергов или да апелира отхвърли в 7-дневен период пред Окръжен съд, или да стартира процедура по нова оценка.

Припомняме, че през ноември 2022 година предприемачът Георги Гергов, който е и някогашен кадър на Българска социалистическа партия, закупи акциите на община Варна в капитала на " Пълдин туринвест " и стана мажоритарен притежател със 79% от дяловете в Панаира. Новината се надигна съществено гражданско неодобрение в самия град, което не беше потушено от предлагането на Гергов да подари на общината повърхност в панаира и там да бъде построена нова опера. Тази скица и това предложение не са нови, откакто Георги Гергов се опита да ти приложи и през 2017 година

И до този миг не беше ясно обяснено защо и по какъв начин община Варна продължава да притежава въпросните акции,

макар че през 2017 година, при първия опит да бъде прокарана тази скица, Изпълнителната комисия на ГЕРБ и лично министър председателят тогава Бойко Борисов подредиха на Варна да върне акциите в Министерство на стопанската система.

В края на месец април прокуратурата също подхвана казуса с Пловдивския панаир, като стартира инспекция на твърдения за осъществени престъпления от длъжностни лица във връзка придобиването на дружествени дялове на " Международен панаир Пловдив " АД от " Пълдин туринвест " АД.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР