За втори път съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС)

...
За втори път съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС)
Коментари Харесай

ВСС продължава да блокира участието на водача на листата на Демократична България за София

За повторно съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) ще отсрочи съвещание за освобождение на съдията от Софийския областен съд Методи Лалов. Причината - няма да бъде събран кворум, защото 10 от общо 14 кадровици са в отпуск, написа в. " 24 часа ".
Отлагането значи, че Лалов няма да бъде освободен от правосъдната система от 2 септември и по този метод той ще бъде стеснен в опита си да се бори да стане общински консултант от листата на " Демократична България " в София. Припомняме, че Лалов ѝ е лидер.
" Предполагам, че Вероника Имова, Даниела Марчева и Боян Магдалинчев, които преглеждат формираните против мен две поръчкови дисциплинарни производства, също имат значими учредения да ги държат " на трупчета " към този момент близо две години. Основанията им могат да са всевъзможни, само че не намират никаква опора в закона. Така тези тримата, изпратени във Висш съдебен съвет от ГЕРБ и Българска социалистическа партия, в забележителен синхрон и макар многократното ми гледище да приключат делата или да се отведат от разглеждането им, ме лишават от правото да получа правдивост от Върховен административен съд (този състав на Висш съдебен съвет даде задоволително образци, че е некадърен на такава, по тази причина вярата ми остава в съда). Така Имова, Марчева и Магдалинчев дават опция на поръчкови публицисти и пропагандни медии да пишат неистини по мой адрес. И до момента в който са длъжници на мен и на правосъдната система, дават изявленията в такива медии. Това е подигравка с достолепието на съдиите ", написа Лалов във Фейсбук.
Първото провалено съвещание бе на 15 август. Въпреки че бе ясно и че на 30 август множеството кадровици ще са в отпуск, ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов свика съвещание, заключва " 24 часа ".
Преди да бъде призната оставката на Лалов, той би трябвало да изготви актовете си по 111 каузи.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР