За втори път артисти от цял свят обсъждаха бъдещето на

...
За втори път артисти от цял свят обсъждаха бъдещето на
Коментари Харесай

Българка организира световна конференция за бъдещето на киното

За повторно актьори от целия свят обсъждаха бъдещето на киното в The Future of Film 2021 – международната конференция, проведена от българската кинорежисьорка Боряна Иванова.

През 2018 година награждавани кино режисьори, комедианти, учители и учени, танцьори, продуценти, инфлуенсъри, артисти, сценаристи, кастинг шефове и бизнесмени от всички краища на света изнесоха лекции, засягащи тематиката за дамите режисьорки в киното и мястото на виртуалната действителност в него. Три години по-късно и една пандемия време експертите заговориха за това „ Как смесеното културно завещание въздейства на метода, по който описваме истории “.

Боряна Иванова, която живее и работи в Лос Анджелис, основава новаторски истории и повдига сериозни въпроси със обществена значителност, счита, че с цел да можеш да владееш киноезика, първо би трябвало да познаваш себе си и мястото, от което потегля пътят ти. Тя режисира и продуцира документални филми и има вяра, че всичко в киното, а и в живота изобщо, опира до достоверността.

Нейни филми са прожектирани в Дома на международните култури в Берлин, Художествената изложба на Онтарио в Торонто, както и на фестивали по целия свят. Освен в Съединени американски щати тя е работила в Холандия, Испания, Южна Африка и Германия и е твърдо уверена, че действителността е тази, която придава най-дълбоко значение на филмовия роман.


Целта на The Future of Film е да сътвори общественост от хора, които желаят да вършат кино и да приказват за него. Световната конференция строи мостове сред тях и феновете, които могат директно да вземат участие в разговора и по този метод дружно да оформят бъдещето на киното.

Според Боряна Иванова въпросното бъдеще е в ръцете на идивудуалните актьори, чийто главен блян е да се развиват и да основават авторска продукция. А основна роля в киноинстурията в този момент и отсега нататък ще имат стриймиг платформите, които дават достъп на разнообразни публики до качествено наличие и опция да създадат своя избор.

Разговорът с нея стартира точно от въпроса, който конференцията повдигна тази година – по какъв начин въздейства смесеното културно завещание на метода, по който се описват киноистории.

The Future of Film Боряна Иванова провежда дружно с Танвия Сапру – основател на наличие и публицист с интернационална кариера в Обединеното кралство, Германия и Индия, с осъществени планове за редица влиятелни компании, като Дойче Веле, Channel 4 на BBC, The Times в Индия и Грийнпийс.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР