За втора поредна година Котел ще бъде домакин на международния

...
За втора поредна година Котел ще бъде домакин на международния
Коментари Харесай

Шахматисти от 12 държави са със заявка за Международния турнир „Георги Раковски“ в Котел

За втора поредна година Котел ще бъде хазаин на интернационалния шампионат по шахмат „ Георги Раковски ”. Проявата, в границите на коятоще се организира и блиц шампионат, ще бъде от1 до 6 юли.

Турнирът е подегидата на кмета на община Котел Коста Каранашев, в партньорство с Шахматен клуб „ Ан Пасан “.

Към момента в мъжкия шампионат има записани 108 участници, от България, Гърция, Турция, Индия, Сърбия, Румъния, Швейцария, Северна Македония, Нигерия, Канада, Украйна и Русия. Сред имената на гросмайсторите, които тази година са декларирали присъединяване се отличават тези на гросмайсторите Милен Василев и Петър Дренчев, националните състезатели на Северна Македония интернационален занаятчия Никола Николовски и Ивана Манова и други.

В рамките на надпреварата ще се организира и блиц шампионат, в който поръчки за присъединяване са подали над 90 състезатели. Сред тях с изключение на горепосочените, се отличава и името на легендата в българския женски шахмат гросмайстор Маргарита Войска.

Във втория интернационален шахматен шампионат ще се организира и детски подобен, в който все още има подадени 54 поръчки за присъединяване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР